Privacyteam

Nieuwsbrief 28 januari 2022

Cameratoezicht. Bezint eer ge begint!

Cameratoezicht. Bezint eer ge begint!

Het toezicht met gebruik van camera’s neemt toe in populariteit. Als je erop let hangen ze bijna overal! Het aanbod aan camera’s is groot en voor wat de toepassing betreft is men zich van geen kwaad bewust. Maar voldoet uw bedrijf of organisatie aan de eisen die de AVG aan cameratoezicht heeft gesteld? Tijd voor duidelijkheid.

EasyPrivacy® 2.0

EasyPrivacy® 2.0

EasyPrivacy® is de bekende software oplossing om aantoonbaar aan de privacy wet- en regelgeving te voldoen. Vanaf januari 2022 is EasyPrivacy® 2.0 beschikbaar met nieuwe grafieken, 2fa, beheer eigen documenten, etc. Als klant krijgt u kosteloos de beschikking over deze extra functionaliteit. Klant worden? Neem contact op via www.privacyteam.nl of op nummer 033 200 30 83.

Verbod op Google Analytics? Hoe heet wordt de soep gegeten?

Verbod op Google Analytics? Hoe heet wordt de soep gegeten?

Het mogelijke verbod op het gebruik van Google Analytics heeft de afgelopen tijd het privacy nieuws gedomineerd. De uitspraak van de privacy toezichthouder DSB in Oostenrijk heeft mogelijk verstrekkende gevolgen. Zelfs onze Autoriteit Persoonsgegevens sorteert alvast voor op de mogelijke uitkomst. Moeten we op zoek gaan naar een alternatief of wordt de soep niet zo heet gegeten?

Datalek? Raadpleeg de richtlijn van de EDPB

Datalek? Raadpleeg de richtlijn van de EDPB

Heeft u binnen uw organisatie wel eens te maken met een beveiligingsincident? Dan heeft u 72 uur de tijd om een afweging te maken om dit beveiligingsincident mogelijk te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Of een beveiligingsincident een ‘meldingsplichtig datalek’ betreft, is soms een lastige afweging. De European Data Protection Board heeft op 3 januari 2022 richtlijnen gepubliceerd om te helpen bij het maken van deze afweging.

EasyDPIA®

EasyDPIA®

In het eerste kwartaal van 2022 lanceren wij een nieuwe SaaS oplossing om eenvoudig zelf DPIA's uit te voeren. EasyDPIA® is veilig en gebruiksvriendelijk. Voer met je team een DPIA uit volgens de beproefde methodiek uit het Handboek DPIA's. Wij informeren u natuurlijk als eerste op het moment dat EasyDPIA® beschikbaar is.

Privacyteam

ADRES:
Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn

T. 033 200 30 83
post@privacyteam.nl
www.privacyteam.nl