Privacyteam

Nieuwsbrief maart 2022

Een wat? Een DTIA

Een wat? Een DTIA

De afkorting DPIA wordt steeds bekender. De term DTIA (Data Transfer Impact Assessment) is echter een relatieve nieuwkomer binnen het privacyrecht. De opkomst van de DTIA is één van de minder bekende gevolgen van Schrems II over de doorgifte van persoonsgegevens buiten de EU/EER. Wat moeten we hiermee?

Tips & tricks voor het inschrijfformulier

Tips & tricks voor het inschrijfformulier

Met de start van de lente, nemen ook de inschrijvingen binnen het onderwijs weer een vlucht. Welke gegevens horen thuis op het op het inschrijfformulier? Wat zijn hierbij de aandachtspunten? Aan de hand van de privacy basisprincipes nemen we u mee naar concrete tips om een verantwoord aanmeld- en inschrijfformulier aan te kunnen bieden aan de ouders/verzorgers van uw nieuwe leerlingen!

DPIA Microsoft: risico’s niet alleen voor scholen

DPIA Microsoft: risico’s niet alleen voor scholen

SURF en SLM Rijk (ministerie van Justitie en Veiligheid) hebben met medewerking van Privacy Company een nieuwe data protection impact assessment (DPIA) uitgevoerd naar Microsoft Teams in combinatie met OneDrive en SharePoint. Uit deze privacytoets komt naar voren dat er een hoog risico bestaat voor de uitwisseling en opslag van gevoelige en bijzondere persoonsgegevens.

DPIA training 25 mei 2022

DPIA training 25 mei 2022

Onze DPIA experts verzorgen DPIA cursussen bij inschrijving of in company. Door onze beproefde methodiek weet u binnen een dag alles over DPIA's en kunt u deze zelf uitvoeren. De eerstvolgende open training is 25 mei a.s.

Alleen een echte DPIA telt

Alleen een echte DPIA telt

De Griekse privacy toezichthouder, de Hellenistische Autoriteit voor Dataprotectie, heeft een boete opgelegd van € 9.250.000,- aan de Griekse Telecomprovider Cosmote (OTE). De OTE Groep behoort tot Deutsche Telekom.

Zelf eenvoudig DPIA's uitvoeren?

Zelf eenvoudig DPIA's uitvoeren?

Voer nu eenvoudig zelf een DPIA uit met EasyDPIA®. Een veilige SaaS oplossing gebaseerd op de modellen uit het succesvolle Handboek DPIA’s.

Handboek DPIA's

Handboek DPIA's

Het Handboek DPIA's behandelt de theorie en de praktijk over DPIA’s. In het deel ‘theorie’ wordt ingegaan op de achtergrond van de wettelijke bepalingen van de DPIA en worden de diverse guidelines inzichtelijk gemaak. In het praktijkdeel wordt ingegaan hoe DPIA's uit te voeren. De handige modellen vormen de basis van EasyDPIA®.

Privacyteam

ADRES:
Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn

T. 033 200 30 83
post@privacyteam.nl
www.privacyteam.nl