Privacyteam

Nieuwsbrief mei 2023

Pre-DPIA verplicht?

Pre-DPIA verplicht?

In de brief van de Autoriteit Persoonsgegevens aan de gemeente Eindhoven staat dat je bij elke verwerking in beeld moet hebben: 1. Wat voor soort verwerking het betreft, en 2. Of er al dan niet sprake is van een hoog risico verwerking. Een Pre-DPIA dus!

Normenkader voor het onderwijs

Normenkader voor het onderwijs

Het Normenkader IBP voor het Onderwijs is recentelijk gepubliceerd. Schoolbesturen worden verplicht om vanaf schooljaar 2023/2024 in hun jaarverslag expliciet aandacht te besteden aan IBP. Maar hoe kunnen scholen zien in hoeverre ze aan het Normenkader voldoen? En hoe maken ze dat aantoonbaar? EasyPrivacy® wordt al jaren gebruikt door onderwijsinstellingen om te laten zien in hoeverre men voldoet aan de AVG-verplichtingen en is nu beschikbaar met het Normenkader IBP. Klik op lees meer en vraag nu een proeflicentie aan.

Europese toezichthouders laten hun tanden zien!

Europese toezichthouders laten hun tanden zien!

Meta, het bedrijf achter Facebook, heeft een recordboete gekregen van de Europese Unie voor het schenden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het gaat om een bedrag van 1,2 miljard euro, de hoogste boete die ooit is opgelegd onder deze wetgeving. Meta heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de beslissing.

Nieuwe functionaliteit in EasyPrivacy®️

Nieuwe functionaliteit in EasyPrivacy®️

EasyPrivacy®️ is beschikbaar voor de zorg en het onderwijs (IBP FO). In EasyPrivacy®️ kun je nu ook de volwassenheid (het maturiteitsniveau) van een proces vastleggen en tonen in een dashboard. Ook kennis maken met EasyPrivacy®️. Klik op lees meer en vraag nu een proeflicentie aan.

AVG-boete voor gebruik gezichtsherkenning

AVG-boete voor gebruik gezichtsherkenning

De organisatie achter telecombeurs Mobile World Congress heeft een AVG-boete van 200.000 euro gekregen vanwege het gebruik van gezichtsherkenning in 2021. De Spaanse privacy autoriteit vindt dat de uitgevoerde DPIA onvoldoende was.

EasyDPIA - de video

EasyDPIA - de video

Altijd al willen weten hoe je eenvoudig een DPIA uitvoert. Bekijk nu de video van EasyDPIA en ontdek zelf het gemak. Klik op lees meer om de video te bekijken.

Privacyteam

ADRES:
Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn

T. 033 200 30 83
post@privacyteam.nl
www.privacyteam.nl