Privacyteam

Nieuwsbrief augustus 2023

Lokale DPIA op Google Workspace

Lokale DPIA op Google Workspace

In januari 2023 hebben SIVON, SURF en een team van externe (privacy-)experts en juristen de door Google genomen maatregelen n.a.v. de DPIA uit 2021 grondig onderzocht en beoordeeld. Met Google zijn afspraken gemaakt om verbeteringen door te voeren. SIVON en SURF concluderen – in afstemming met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) – dat Google zich voldoende aan deze afspraken heeft gehouden en dat scholen Google Workspace voorlopig kunnen blijven gebruiken. Als school moet u wel eerst nog de eigen risico's afwegen en uitwerken in een DPIA!

Waarom een bedrijfsbeleid voor generatieve AI essentieel is

Waarom een bedrijfsbeleid voor generatieve AI essentieel is

In dit nieuwe tijdperk van technologische innovatie is het van cruciaal belang dat organisaties zich bewust zijn van de mogelijke implicaties van generatieve AI en de juiste maatregelen nemen om de risico's te beheersen. Het ontwikkelen van een bedrijfsbeleid voor het gebruik van generatieve AI is een noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat AI op een ethische en effectieve manier wordt geïntegreerd in de werkplek.

Heeft u de basis al op orde?

Heeft u de basis al op orde?

Als onderwijsinstelling moet u in 2027 aan het Normenkader IBP FO voldoen en in het verslagjaar 2023-2024 moet u al over de status rapporteren. Voldoet uw onderwijsinstelling al aan de normen? PrivacyTeam heeft een IBP Scan ontwikkeld en helpt u graag verder om snel de basis op orde te krijgen.

Cursus DPIA op 11 september 2023 in het PSV Stadion

Cursus DPIA op 11 september 2023 in het PSV Stadion

In deze 1-daagse cursus krijgt u een compleet en duidelijk overzicht van het theoretische en juridische kader van DPIA's. Wanneer is een DPIA verplicht en welke eisen gelden voor de inhoud daarvan? Daarnaast bespreken we knelpunten (wat is een hoog risico en hoe stel je dat vast) en geven we antwoorden op veel gestelde vragen. Inschrijven voor deze cursus? Klik op 'lees meer'.

AI en gegevensbescherming

AI en gegevensbescherming

Artificial Intelligence (AI) heeft zich snel ontwikkeld en heeft invloed op diverse aspecten van ons dagelijks leven, van zelfrijdende auto's tot gepersonaliseerde aanbevelingen op streamingdiensten. Deze vooruitgang heeft echter ook geleid tot aanzienlijke juridische uitdagingen, vooral met betrekking tot gegevensbescherming en privacy.

Privacyteam

ADRES:
Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn

T. 033 200 30 83
post@privacyteam.nl
www.privacyteam.nl