Privacyteam
Let op de kijkhoek van uw particuliere beveiligingscamera

Let op de kijkhoek van uw particuliere beveiligingscamera

De Italiaanse gegevensbeschermingsautoriteit waarschuwde een particulier voor het installeren van een camera op de buitenmuur van haar huis, die ook een nabijgelegen speeltuin in beeld bracht. De verwerking was in strijd met de beginselen van rechtmatigheid en gegevensminimalisatie.

DPIA’s in het onderwijs

DPIA’s in het onderwijs

Scholen zijn volgens de wet verplicht om hun informatiebeveiliging en privacy op orde te hebben. Een school moet kunnen aantonen welke maatregelen ze heeft genomen om haar persoonsgegevens te beschermen. Daarom is de school verplicht om DPIA's uit te voeren. SIVON biedt centrale DPIA’s aan die scholen kunnen gebruiken om deze verplichte DPIA zelf uit te voeren. In de bibliotheek van EasyDPIA® staan deze DPIA's voor u klaar.

Cursus DPIA op 25 januari 2024 in het PSV Stadion

Cursus DPIA op 25 januari 2024 in het PSV Stadion

In deze 1-daagse cursus krijgt u een compleet en duidelijk overzicht van het theoretische en juridische kader van DPIA's. Wanneer is een DPIA verplicht en welke eisen gelden voor de inhoud daarvan? Daarnaast bespreken we knelpunten (wat is een hoog risico en hoe stel je dat vast) en geven we antwoorden op veel gestelde vragen.

Normenkader IBP

Normenkader IBP

Veel schoolbesturen zijn bezig met het organiseren van privacy en informatiebeveiliging. In het normenkader IBP staan activiteiten en toepassingen waarmee je aan de minimum eisen kunt voldoen. Naar verwachting moet je als schoolbestuur in 2027 aan deze eisen voldoen. PrivacyTeam heeft al voor diverse schoolbesturen een IBP Scan uitgevoerd. Na deze scan beschikt u over een concreet plan met maatregelen die de komende jaren stap voor stap uitgevoerd kunnen worden.

Mag een werkgever foto’s van werknemers gebruiken voor haar website?

Mag een werkgever foto’s van werknemers gebruiken voor haar website?

Een werkgever kan niet zomaar foto’s van werknemers gebruiken voor de website of voor andere commerciële doeleinden. Het gebruik van beeldmateriaal van werknemers is namelijk een verwerking van persoonsgegevens. Dit betekent dat er op basis van de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming) een wettelijke grondslag moet zijn voor deze verwerking.

Uitbreiding PrivacyTeam

Uitbreiding PrivacyTeam

Op 1 december a.s. starten er twee nieuwe collega's. Hierdoor kunnen wij u nog beter van dienst zijn. In de volgende nieuwsbrief stellen wij ze graag aan u voor.

Privacyteam

ADRES:
Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn

T. 033 200 30 83
post@privacyteam.nl
www.privacyteam.nl