Privacyteam
Let op met AI op de werkvloer

Let op met AI op de werkvloer

Deze maand heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een nieuw Sectorbeeld Arbeid en Sociale zekerheid gepubliceerd waaruit blijkt dat AI ook steeds vaker wordt toegepast door werkgevers binnen de bedrijfsvoering.

DPIA cursus - Nog enkele plaatsen beschikbaar

DPIA cursus - Nog enkele plaatsen beschikbaar

Francis Joung en Sander van de Molen verzorgen regelmatig hun succesvolle DPIA cursus. De cursus krijgt een gemiddelde beoordeling van 8,8. Wil jij ook meer kennis opdoen over het uitvoeren en beoordelen van DPIA's? De volgende cursus vindt plaats op woensdag 22 mei in het PSV stadion in Eindhoven. Voor meer informatie of om je in te schrijven, klik op onderstaande link.

Update Archiefwet onderwijs

Update Archiefwet onderwijs

Onderwijsinstellingen beheren persoonsgegevens van leerlingen, zoals adresgegevens, verzuimregistraties, cijferoverzichten en diploma's. Aangezien deze informatie privacygevoelig is, dienen onderwijsinstellingen zich te houden aan vastgestelde bewaartermijnen volgens sectorale onderwijswetten en de AVG. Bovendien vallen onderwijsinstellingen onder de Archiefwet, waarin wordt bepaald welke documenten bewaard moeten blijven.

AP stelt de provincie Zuid-Holland onder toezicht

AP stelt de provincie Zuid-Holland onder toezicht

De AP heeft zorgen over de bescherming van persoonsgegevens binnen de provincie en wil dat de provincie sneller actie gaat ondernemen op signalen die eerder zijn afgegeven over de vertrouwelijkheid van persoonsgegevens die binnen de provincie worden verwerkt en opgeslagen.

Geen videobewaking tijdens schooluren

Geen videobewaking tijdens schooluren

De Oostenrijkse Gegevensbeschermingsautoriteit oordeelde dat videobewaking in een school tijdens de openingstijden geen grondslag vindt in artikel 6, lid 1, AVG en beval een beperking van de verwerking van alle camera's tijdens schooluren.

Eenvoudig een DPIA cameratoezicht uitvoeren

Eenvoudig een DPIA cameratoezicht uitvoeren

Bij het gebruik van camera's is er al snel een verplichting om een DPIA uit te voeren. Of u nu een gemeente bent, een zorginstelling of een ondernemer of school die zijn terreinen en gebrouwen wil beveiligen. In de bibliotheek van EasyDPIA staat een professioneel uitgevoerde DPIA cameratoezicht die al voor 80% klaar is en die u eenvoudig zelf op maat kunt maken.

EDPB zet een streep door het consent-or-pay model

EDPB zet een streep door het consent-or-pay model

De European Data Protection Board zet officieel een streep door het consent-or-pay model dat steeds vaker wordt gebruikt door grote platforms zoals Facebook. Dit model houdt in dat platformen aan bezoekers een keuze geven. Ofwel geef je toestemming voor het gebruik van data voor marketingdoeleinden, ofwel je betaalt ervoor dat je data niet wordt gebruikt.

Privacyteam

ADRES:
Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn

T. 033 200 30 83
post@privacyteam.nl
www.privacyteam.nl