Privacyteam
Google Fonts schendt de AVG

Google Fonts schendt de AVG

Recentelijk heeft de eigenaar van een website in Duitsland een boete gekregen vanwege het gebruik van Google Fonts op de website. Het IP-adres van de gebruiker werd namelijk zonder toestemming met Google gedeeld.

Risico's algoritmes en AI in het onderwijs

Risico's algoritmes en AI in het onderwijs

Nu in de onderwijssector steeds meer gebruik wordt gemaakt van Artificiële Intelligentie (AI) en algoritmes, komen ook de risico’s aan het licht. In het primair, voortgezet, hoger en beroepsonderwijs wordt gebruik gemaakt van ‘adaptieve leersystemen’ om het onderwijs geautomatiseerd en op maat aan te kunnen bieden. Ook wordt gebruik gemaakt van ‘learning analytics’ om bijvoorbeeld de doorstroom van onderwijsdeelnemers en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Kwetsbaarheid Cisco WebEx

Kwetsbaarheid Cisco WebEx

Op 4 juni jl. zijn vragen aan het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) gesteld door een journalist die werkt aan een artikel voor Zeit Online over kwetsbaarheden in Webex Cloud. De journaliste geeft aan dat er duizenden ´overleglinkjes´ zijn gevonden met daarin metadata van Webex-overleggen van de Nederlandse Rijksoverheid.

Verplichte DPIA Snappet en Studiemeter

Verplichte DPIA Snappet en Studiemeter

SIVON heeft generieke DPIA’s gemaakt voor de veelgebruikte onderwijsprogramma’s Snappet en Studiemeter. Scholen zijn verplicht deze DPIA’s uit te voeren wanneer deze programma’s in de klas worden gebruikt. Met EasyDPIA kan dit nu eenvoudig en volledig digitaal. De modellen van SIVON staan in de bibliotheek van EasyDPIA en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke situatie van uw school. U kunt zo zelf voldoen aan uw verplichting om de DPIA ook lokaal te maken.

DPIA cursus

DPIA cursus

Francis Joung en Sander van de Molen verzorgen regelmatig hun succesvolle DPIA cursus. De cursus krijgt een gemiddelde beoordeling van 8,8. Wil jij ook meer kennis opdoen over het uitvoeren en beoordelen van DPIA's? De volgende cursus vindt plaats op woensdag 30 oktober in het PSV stadion in Eindhoven. Voor meer informatie of om je in te schrijven, klik op onderstaande link.

Smartphones en smartwatches de klas uit

Smartphones en smartwatches de klas uit

Vanaf het schooljaar 2024/2025 wordt de nieuwe landelijke richtlijn voor het gebruik van smartphones en andere apparaten van kracht in het primair onderwijs en het gespecialiseerd onderwijs. Volgens de richtlijn mogen deze apparaten alleen nog voor onderwijs doeleinden worden gebruikt. De richtlijn geldt al vanaf 1 januari 2024 in het voortgezet onderwijs.

Nieuw Normenkader IBP in EasyPrivacy

Nieuw Normenkader IBP in EasyPrivacy

Het Normenkader IBP is verbeterd, de normen zijn duidelijker, en het Privacy-deel is toegevoegd. Het normenkader IBP voor het onderwijs is nu compleet, dus u kunt aan de slag! Maar hoe begint u, behoudt u het overzicht en rapporteert u eenvoudig? Onze gebruiksvriendelijke software helpt u eenvoudig te voldoen aan de vereisten van het Normenkader IBP. Alle normen zijn overzichtelijk weergegeven. Het dashboard toont alle vorderingen en volwassenheidsscores, en de benodigde (voorbeeld)documenten staan allemaal in onze bibliotheek.

Privacyteam

ADRES:
Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn

T. 033 200 30 83
post@privacyteam.nl
www.privacyteam.nl