Privacyteam
Invoering Copilot schuurt met enkele publieke waarden van gemeente Groningen

Invoering Copilot schuurt met enkele publieke waarden van gemeente Groningen

De Ethische Commissie Data en Technologie van de gemeente Groningen constateert dat de huidige inzet van generatieve AI schuurt met een aantal waarden, zoals eerder opgesteld in het Ethisch afwegingskader. De gemeente loopt wat te hard van stapel, concludeert de commissie: ‘Eigenlijk zit de gemeente nog in een verkennende fase, maar ondertussen worden er al stappen gezet in de uitvoering.’

Nieuw Toetsingskader Digitale Zorg

Nieuw Toetsingskader Digitale Zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gebruikt vanaf mei 2024 een vernieuwd toetsingskader voor het toezicht op de inzet van digitale zorg door zorgaanbieders. Onder digitale zorg verstaat de inspectie de inzet van hedendaagse informatie- en communicatietechnologie (ICT) om de zorg te ondersteunen of te verbeteren.

DPIA cursus

DPIA cursus

Francis Joung en Sander van de Molen verzorgen regelmatig hun succesvolle DPIA cursus. De cursus krijgt een gemiddelde beoordeling van 8,8. Wil jij ook meer kennis opdoen over het uitvoeren en beoordelen van DPIA's? De volgende cursus vindt plaats op woensdag 30 oktober in het PSV stadion in Eindhoven. Voor meer informatie of om je in te schrijven, klik op onderstaande link.

Advies aan scholen: heroverweeg gebruik van socialemediaplatforms

Advies aan scholen: heroverweeg gebruik van socialemediaplatforms

Onderwijsinstellingen mogen sociale media alleen inzetten als zij duidelijke afspraken maken met socialemediabedrijven over wat er met de gegevens van leerlingen en medewerkers gebeurt. Lukt het niet om zulke afspraken te maken? Dan kan een onderwijsinstelling het betreffende sociale medium beter niet gebruiken. Dit blijkt uit een advies van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aan alle onderwijsinstellingen. Scholen zullen het gebruik van sociale media daarom moeten heroverwegen. Wat betekent dit advies in de praktijk voor scholen en hoe ga je ermee om?

Fijne vakantie

Fijne vakantie

☀️ Wij wensen iedereen een fantastische zomervakantie toe!

Of je nu geniet van een verre reis, ontspant in eigen land, of gewoon wat quality time doorbrengt met vrienden en familie, wij hopen dat je volop kunt genieten en even helemaal tot rust komt. We kijken ernaar uit om na de vakantie weer fris en energiek samen aan de slag te gaan!

Fijne zomer gewenst! ☀️☀️
PrivacyTeam

Privacyteam

ADRES:
Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn

T. 033 200 30 83
post@privacyteam.nl
www.privacyteam.nl