Privacyteam
Ook Twitter moet voldoen aan inzageverzoeken

Ook Twitter moet voldoen aan inzageverzoeken

Twitter heeft betrokkene ge-schaduw-banned naar aanleiding van het volgende bericht: “De chats van honderden miljoenen mensen worden straks gescand om een relatief klein aantal misdadigers op te sporen, hoe erg ook. -[ [adres chat 1] Veel kritiek op Europese plannen tegen kinderporno: ‘Niet proportioneel’ [ [website 1] ”

DPIA cursus

DPIA cursus

Francis Joung en Sander van de Molen verzorgen regelmatig hun succesvolle DPIA cursus. De cursus krijgt een gemiddelde beoordeling van 8,8. Wil jij ook meer kennis opdoen over het uitvoeren en beoordelen van DPIA's? De volgende cursus vindt plaats op woensdag 30 oktober in het PSV stadion in Eindhoven. Voor meer informatie of om je in te schrijven, klik op onderstaande link.

Videobewakingssysteem openbare ruimte

Videobewakingssysteem openbare ruimte

Een hoge bestuursrechter bevestigde het besluit van de Franse Gegevensbeschermingsautoriteit (CNIL) waarin verschillende AVG-overtredingen door een gemeente werden vastgesteld, waaronder het niet uitvoeren van een DPIA op grond van artikel 35 AVG voor een videobewakingssysteem met 73 camera's.

EasyDPIA 2.0 komt eraan!

EasyDPIA 2.0 komt eraan!

Veel organisaties gebruiken inmiddels EasyDPIA. De tool om eenvoudig zelf DPIA's uit te voeren. Na bijna twee jaar is het tijd voor een nieuwe versie, waarbij de feedback van gebruikers zorgt voor nog meer gebruiksgemak. Je kunt teksten editen, er komt de mogelijkheid om eigen vragen toe te voegen en ook kun je binnen de DPIA een AI assessment uitvoeren. Houd de berichtgeving in de gaten of klik nu al op lees meer voor meer informatie.

Waarom moeten we het gebruik van AI reguleren?

Waarom moeten we het gebruik van AI reguleren?

In een recente publicatie geeft de Europese Commissie beknopte antwoorden op de belangrijkste vragen rondom de EU AI-Verordening. De opkomst van AI-systemen heeft een groot potentieel om maatschappelijke voordelen te brengen, economische groei te stimuleren en de innovatie en wereldwijde concurrentiekracht van de EU te verbeteren. In bepaalde gevallen kunnen de specifieke kenmerken van bepaalde AI-systemen echter nieuwe risico's met zich meebrengen met betrekking tot de veiligheid van gebruikers, waaronder fysieke veiligheid, en fundamentele rechten.

Privacyteam

ADRES:
Amersfoortseweg 38
3951LC Maarn

T. 033 200 30 83
post@privacyteam.nl
www.privacyteam.nl